Китай вирішив зробити своїх громадян щасливими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вирішив зробити своїх громадян щасливими

Казна та Політика
700
Китайська влада вирішила змінити критерій виміру благополуччя громадян країни, зробивши основний акцент не на економічних показниках, а рівні щастя жителів.
Минулої неділі під час онлайн-конференції прем'єр Китаю Вень Цзябао висловив думку, що ефективність роботи чиновників потрібно визначати не за кількістю побудованих хмарочосів, а тим, чи щасливі люди під його управлінням, передає Лента з посиланням на Сіньхуа.
Як повідомляє агентство, в одному з міст провінції Хенань, Піндіншані, місцева влада вже запровадила так званий "індекс щастя". За допомогою цього показника оцінюється робота чиновників за останні три роки. Індекс розраховують на основі 16 індикаторів, серед яких присутні як традиційні економічні показники, так і менш поширені.
Зокрема, "індекс щастя" включає в себе наявний дохід, держвитрати на наукові дослідження, освіту, культуру, охорону здоров'я і спорт. Також при обчисленні індексу враховуються метраж житлової площі на людину, кількість лікарів на тисячу жителів, площі лісових насаджень, рівень енергоспоживання та відношення обсягу емісії вуглекислого газу до розміру ВВП.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас