У федеральних резервних округах США спостерігається помірне зростання економічної активності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У федеральних резервних округах США спостерігається помірне зростання економічної активності

Казна та Політика
155
Дванадцять федеральних резервних банків США випустили економічний огляд Федеральної резервної системи (ФРС) США (Бежеву книгу). В ньому говориться, що у всіх федеральних резервних округах (ФДО) економічна активність в період з січня по початок лютого демонструвала помірне зростання.
Роздрібні продажі зросли в усіх ФДО, крім Річмонда й Атланти. Відзначимо, що сніжні бурі, які накрили Бостон, Нью-Йорк, Філадельфію, Атланту і Канзас-Сіті, негативно позначилися на торговельній активності в цих регіонах. Рівень запасів товарів у роздрібній торгівлі визнаний "хорошим" в Нью-Йорку, Клівленді, Далласі та Сан-Франциско. Ситуація з туризмом покращилася в Атланті, Річмонді і Сан-Франциско.
У деяких регіонах спостерігається слабке зростання рівня активності в сфері житлової нерухомості, проте в цілому обсяги зростання продажів житлової та комерційної нерухомості невисокі. У всіх регіонах, за винятком Сент-Луїса, відзначено зростання виробництва товарів.
Динаміка змін попиту на кредити носить різноспрямований характер. Він виріс в Річмонді, Далласі і Сан-Франциско, водночас в Канзас-Сіті спостерігається його зниження.
Ситуація на ринку праці незначно покращилася практично на всій території США. В Атланті спостерігається тенденція до переваги найму постійних працівників. У ряді округів відзначено зростання попиту на висококваліфікованих фахівців.
Несприятливі погодні умови зробили негативний вплив на сільське господарство в ряді округів. Проте високі ціни на продукцію допомогли ряду виробників згладити негативний ефект від примх природи, зокрема виробникам бавовни, зерна, соєвих бобів, м'яса птиці, свинини. Ціни на сільськогосподарські товари в цілому залишаються досить високими майже у всіх регіонах.
Вимоги підвищення зарплат залишаються на невисокому рівні на території більшої частини округів. У Філадельфії, Далласі та Сан-Франциско спостерігається зростання зарплат працівників, що мають вузькопрофесійну кваліфікацію.
"Бежева книга" виробляється дванадцятьма федеральними резервними банками США у переддень засідання комітету Федеральної резервної системи (ФРС) США з відкритих ринків, де ухвалюєтьсярішення про можливу зміну облікової ставки. 17 березня комітет ухвалить рішення про можливу зміну облікової ставки.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас