"Украерорух" призупинить обслуговування рейсів "АероСвіту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Украерорух" призупинить обслуговування рейсів "АероСвіту"

1077
Державне підприємство з обслуговування повітряного руху ("Украерорух") може призупинити обслуговування рейсів авіакомпанії "АероСвіт".
Про це йдеться у Відкритому зверненні ДП "Украерорух", яке є в розпорядженні Коментарів.
"Украерорух" може призупинити обслуговування обслуговування рейсів 15 березня з усіх аеропортів терміном на одну добу у зв'язку із заборгованістю за надані послуги та численними судовими розглядами.
Згідно з відкритим зверненням до акціонерів "АероСвіту", в 2008 році перевізник почав затримувати платежі і накопичувати заборгованість перед постачальником послуг.
"Керівництво нашого підприємства з розумінням поставилося до тимчасових, як здавалося тоді, труднощів авіакомпанії, надаючи розстрочки по виплатах і не вдаючись до жорстких примусових дій для негайного повернення боргу. Як з'ясувалося пізніше, наші дружні поступки були марними. Графіки платежів постійно порушувалися, вишукувалися причини не розраховуватися вчасно, а борги накопичувалися", - йдеться у зверненні.
На думку "Украероруху", такі дії здійснювалися не генеральним директором компанії, яких за останні роки було кілька, а її власниками.
"Саме тоді "АероСвіт" знайшов шлях вирішення проблеми. Не маючи наміру платити за спожиті аеронавігаційні послуги, ви робите спробу скасувати встановлену державою плату взагалі. Так з'явився перший позов "АероСвіту" до Мінтрансзв'язку про скасування наказу, що встановлює ставки плати за аеронавігаційне обслуговування в Україні для вітчизняних і зарубіжних перевізників", - сказано у зверненні.
"Украерорух" відзначає неправомочні рішення судових інстанцій. Зокрема, 20 вересня 2010 року Київський апеляційний суд прийняв "заздалегідь підготовлене" рішення на користь "АероСвіту".
Пізніше Вищий адміністративний суд України визнав наказ Мінтрансзв'язку про підвищення аеронавігаційних ставок законним.
"Однак це не завадило "АероСвіту" подати такий же позов проти нового, чинного сьогодні, наказу Мінтрансзв'язку (№669 від 15 вересня 2010 року, - ред.)", - сказано в документі.
За даними держпідприємства, "АероСвіт" намагається через суд стягнути з "Украероруху" 20 млн грн "переплачених" за аеронавігаційні послуги коштів після скасування в 2007 році знижок для вітчизняних перевізників на вимогу Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) та Європейської організації з безпеки аеронавігації (Євроконтроль).
"Украерорух" відзначає, що "АероСвіт" намагається отримати від держпідприємства суму, що перевищує власний борг, який на сьогодні становить 14 млн грн.
"Неповернення 14 млн грн, які заборгувала авіакомпанія, разом з 20 млн грн, які ви вимагаєте від державного підприємства, - це 34 млн грн, які втратить вітчизняна аеронавігаційна система. Це може безпосередньо впливати на безпеку польотів у повітряному просторі України, якщо ці кошти не будуть спрямовані на модернізацію численних технічних засобів, будівництво нових аеронавігаційних об'єктів", - йдеться у зверненні.
Провайдер також підкреслює, що дії "АероСвіту" стримують реалізацію програми підготовки України до Євро-2012.
"Украерорух" також попереджає, що в разі необхідності може повторити припинення обслуговування рейсів "АероСвіту" в майбутньому.
Держпідприємство також рекомендує пасажирам планувати свої перельоти рейсами інших авіакомпаній.
"Ми впевнені, що суспільство з розумінням поставиться до такого вимушеного кроку з відстоювання інтересів свого підприємства, оскільки це єдиний дієвий спосіб вплинути на боржника", - сказано у зверненні.
"Украерорух" створено в 1992 році. Підприємство надає повний спектр послуг з аеронавігаційного обслуговування: обслуговування повітряного руху, організація потоків повітряного руху, організація і менеджмент повітряного простору, радіотехнічне забезпечення зв'язку, навігації та спостереження, забезпечення метеорологічною та аеронавігаційною інформацією всіх видів польотів. Зона відповідальності "Украероруху" охоплює п'ять районів польотної інформації загальною площею 774,569 тис. кв. км.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас