Прибутковий податок київських бізнесменів і далі буде "годувати" держбюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутковий податок київських бізнесменів і далі буде "годувати" держбюджет

Казна та Політика
234
Верховна рада України (ВР) відмовилася ухвалити в першому читанні і відхилила законопроект, яким пропонується скасувати відрахування 50% податку на доходи фізичних осіб, сплачених на території Києва, до державного бюджету України, та віднести до доходів бюджету міста Києва 100% податку на доходи фізичних осіб.
Відповідний проект закону (№7560 від 13 січня 2011 року), ініційований народним депутатом від фракції НУ-НС Олександром Чорноволенко, підтримали 65 з 226 необхідних народних депутатів (ПР - 0, БЮТ - 44, НУ-НС - 18, КПУ - 0, Реформи заради майбутнього - 0, Народна партія - 0, позафракційні - 3).
Проект закону України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" розроблено у зв'язку тим, що чинним Бюджетним кодексом України передбачається відрахування 50% податку на доходи фізичних осіб сплачених на території міста Києва до державного бюджету України.
Автор документа запропонував зараховувати 100% податку на доходи фізичних осіб до доходів місцевих бюджетів Києва та Севастополя. На думку ініціатора, за своїм визначенням податок на доходи фізичних осіб є основним ресурсом формування місцевих бюджетів
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас