Бернанке не виключив можливості розширення програми купівлі держоблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке не виключив можливості розширення програми купівлі держоблігацій

Казна та Політика
199
Глава Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке, відповідаючи на питання в комітеті з фінансових послуг Палати представників Конгресу США, не виключив можливості чергового розширення програми викупу держоблігацій, щоб запобігти приходу другої хвилі кризи, повідомляє агентство Bloomberg.
Відповідаючи на питання про те, які макроекономічні умови можуть підштовхнути ФРС до початку третього раунду так званого "кількісного стимулювання", Б. Бернанке відзначив, що "ми хотіли б бачити стійке відновлення". "Ми не хочемо, щоб економіка скотилася в рецесію або стагнувала", - додав він.
Заяви Бернанке, відзначають економісти, свідчать про те, що американський ЦБ має намір повністю виконати схвалену в листопаді минулого року програму викупу US Treasuries обсягом $600 млрд (відома також як QE-2), як і планувалося, до червня цього року, незважаючи на критику з боку республіканців і деяких демократів, які побоюються зростання інфляційного тиску.
"Ми пильно стежимо за інфляцією, за тим, щоб вона не була ні занадто низькою, ні занадто високою, - заявив глава ФРС. - Я хочу бути впевнений, що ви розумієте, що я дуже уважно ставлюся до інфляції та потенційним ризикам інфляції. Це питання, безсумнівно, буде одним із ключових у визначенні нашої подальшої політики".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас