Moody's погіршило прогноз рейтингу зобов'язань банку "Форум" "Ba1" до негативного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's погіршило прогноз рейтингу зобов'язань банку "Форум" "Ba1" до негативного

Казна та Політика
483
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service погіршило зі стабільного до негативного довгостроковий рейтинг зобов'язань банку в національній валюті "Ba1".
Як наголошується в повідомленні агентства в середу, рейтинг фінансової стійкості (BFSR) "E +" зі стабільним прогнозом, довгостроковий рейтинг зобов'язань в іноземній валюті "B3" зі стабільним прогнозом, короткострокові рейтинги зобов'язань в обох валютах "Not Prime" і рейтинг за національною шкалою "Aa1.ua" залишені без змін.
Moody's пояснює погіршення прогнозу недавнім зниженням базової оцінки кредитоспроможності (BCA) Commerzbank ("A2/Prime-1/C-"), що володіє банком "Форум", до "Baa2" з "Baa1" із збереженням негативного прогнозу "C-" за рейтингом BFSR. Відповідно негативний прогноз рейтингу Commerzbank був трансльований в негативний прогноз зобов'язань банку "Форум" у національній валюті.
Банк Банк Форум працює на українському ринку з 1994 року, його основним акціонером з пакетом в 94,52% є Commerzbank Auslandsbanken Holding AG.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2011 року за розміром загальних активів банк "Форум" посідав 16-е місце серед 175 банків країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас