ДПСУ: Автоматичне відшкодування ПДВ розпочнеться з 21 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПСУ: Автоматичне відшкодування ПДВ розпочнеться з 21 березня

Казна та Політика
261
Автоматичне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) розпочнеться з 21 березня.
Про це повідомив голова Державної податкової служби України (ДПСУ) Віталій Захарченко на брифінгу в Чернігові в середу.
"Перші відшкодування розпочнуться з 21 березня цього року", - запевнив він.
Глава ДПСУ пояснив, що під автоматичне відшкодування ПДВ потрапляють ті підприємства, які відповідають критеріям, встановленим податковим законодавством.
"У розмірі десь 700 млн грн (на місяць) піде зараз в автоматичному режимі. Але це приблизна цифра", - сказав Захарченко, додавши, що в середньому протягом місяця загальний обсяг відшкодування ПДВ становить приблизно від 2,5 до 2, 7 млрд грн.
Водночас, посилаючись на дані ДПСУ, він зазначив, що за січень під автоматичне відшкодування ПДВ підпадають 160 підприємств.
Захарченко також повідомив, що вже протягом березня на веб-сайті ДПСУ з'явиться список компаній, яким буде відшкодовано ПДВ в автоматичному режимі.
Крім того, Захарченко відзначив, що в поточному році (дані ДПСУ за січень-лютий 2011 року) було відшкодовано даного податку більше 1,5 млрд грн.
"Всім сумлінним платникам податків ПДВ буде відшкодовуватися", - підкреслив Захарченко.
Як повідомлялося, Податковим кодексом передбачено, що автоматичне відшкодування ПДВ здійснюється за дотримання платником ряду критеріїв і після проведення камеральної перевірки. Зокрема, платник не повинен бути банкрутом, не повинен мати заборгованості зі сплати інших податків, на підприємстві такого платника має працювати не менше 20 співробітників, заробітна плата повинна становити не менше 2,5 мінімальних зарплат.
Податковий кодекс набув чинності з 1 січня 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас