Джерело: У Лівії прибув спецназ США, Великобританії та Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: У Лівії прибув спецназ США, Великобританії та Франції

Казна та Політика
1479
Спеціальні підрозділи США, Великобританії і Франції "вже перебувають на території східної Лівії в районах, які контролює опозиція". Про це повідомили сьогодні європейські ЗМІ з посиланням на пакистанську газету Pakistan Observer, передає радіо "Маяк".
Згідно з інформацією, отриманою нею з конфіденційних лівійських дипломатичних джерел, "23 і 24 лютого з військових кораблів США і Франції на швидкісних човнах у район міст Бенгазі і Тобрук висадилися групи західних військових". "Їх загальна чисельність сягає кількох сотень. Завдання цих підрозділів - навчати особовий склад і сприяти збройним силам опозиції", - відзначає газета.
За даними видання, зараз на сході Лівії створюються тренувальні табори, де працюють західні інструктори. Ще одне завдання груп спецназу - вивести з ладу у разі необхідності систему ППО Лівії, а також "протидіяти" структурам "Аль-Каїди", якщо останні спробують активізувати свою діяльність у Лівії.
Раніше сьогодні глава Пентагону Роберт Гейтс повідомив, що країни - члени НАТО "не одностайні" щодо використання військової сили для придушення режиму лівійського лідера Муаммара Каддафі та його прихильників.
За його словами, зараз ніяких активних дій проводити не планується, хоча розглядаються всі варіанти. Він нагадав, що і ухвалена ООН резолюція по Лівії також не передбачає військових заходів.
"Нам варто гарненько задуматися, - заявив Р. Гейтс, - чи є сенс відправляти наших військовослужбовців у ще одну країну на Близькому Сході".
Поки декілька кораблів НАТО передислоковані з Червоного моря в Середземне. Р. Гейтс відзначив, що будь-які варіанти використання американських військових у Лівії, за винятком гуманітарних, "вельми складні". Альянсу доведеться прорахувати, як це позначиться на іншій діяльності НАТО, зокрема на операції в Афганістані.
Нагадаємо, в якості одного з заходів впливу на режим Каддафі, крім санкцій, розглядається введення над територією Лівії військових безпілотних зон.
В свою чергу, говорячи про можливу військову інтервенцію до Лівії, син Каддафі запевнив, що "країна цього не боїться, оскільки вже пережила американське та британське ембарго і подібні речі".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас