Кабмін відкрив шлях до приватизації 20 обленерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін відкрив шлях до приватизації 20 обленерго

Енергетика
437
Теплові енергогенеруючі компанії "Дніпроенерго" (Запоріжжя), "Західенерго" (Львів), "Центренерго" (Київська обл.) і "Донбасенерго" (Донецьк), 19 обласних енергопостачальних компаній (обленерго) і "Київенерго" виключено з переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Відповідну постанову Кабінет міністрів прийняв 23 лютого і оприлюднив у середу.
"Встановити, що плани розміщення акцій енергогенеруючих та енергопостачальних підприємств та умови продажу державних пакетів акцій зазначених підприємств погоджуються з Кабінетом міністрів", - йдеться в постанові.
Як раніше повідомлялося, виключення цих підприємств з переліку стратегічних відкриває шлях до їх приватизації. Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко напередодні заявив, що Україні в 2011 році має намір приватизувати 2 генкомпанії і 5-6 обленерго.
Зокрема, уряд виключив з переліку стратегічних "Вінницяобленерго", "Волиньобленерго", "Дніпрообленерго", "Донецькобленерго", "Закарпаттяобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Крименерго", "Львівобленерго", "Миколаївобленерго", "Одесаобленерго" , "Полтаваобленерго", "Прикарпаттяобленерго", "Сумиобленерго", "Тернопільобленерго", "Харківобленерго", "Хмельницькобленерго", "Черкасиобленерго", "Чернігівобленерго", "Чернівціобленерго".
Уряд постановив, що плани розміщення акцій енергокомпаній і умови продажу державних пакетів акцій зазначених підприємств погоджуються з Кабміном.
Бойко спрогнозував, що перший конкурс буде оголошений до липня 2011 року, а глава Фонду держмайна Олександр Рябченко раніше допускав, що першими на приватизацію підуть "Дніпроенерго" і "Західенерго".
На початку листопаді 2010 року уряд України переглянув критерії віднесення об'єктів державної власності до таких, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, фактично виключивши з них теплові енергогенеруючі та обласні енергопостачальні (обленерго) компанії, полегшивши тим самим їх приватизацію.
У лютому 2011 року перший віце-прем'єр Андрій Клюєв заявив, що в II кварталі будуть приватизовані держпакети акцій чотирьох енергогенеруючих компаній - "Дніпроенерго" (50% +1 акція), "Центренерго" (78% акцій), "Західенерго" (70% акцій) і "Донбасенерго" (85% акцій).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас