Через заворушення рейтинги Лівії впали до спекулятивного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через заворушення рейтинги Лівії впали до спекулятивного рівня

Казна та Політика
281
Найбільше міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента Лівії з BBB до BB.
Рейтинги знижені вже вдруге за тиждень через політичні заворушення в країні, які забрали сотні життів.
Fitch відзначає, що борги Лівії несумісні з рейтингами інвестиційної категорії. У майбутньому країну може очікувати черговий перегляд рейтингів, якщо ситуація продовжить погіршуватися. Про це повідомляє радіо Голос Америки.
В агентстві звертають увагу, що експорт лівійської нафти скоротився вдвічі. Велика частина іноземного персоналу, який відігравав ключову роль у промисловості, залишила країну. Крім того, заморожені основні валютні активи Лівії за кордоном, що належали сім'ї Муаммара Каддафі.
У той же час автори звіту вказують, що в довгостроковій перспективі економічна ситуація в Лівії обнадіює. Справитися з труднощами країні допоможуть великі запаси нафти, а також інвестиційний фонд, що оцінюється в 140 млрд. доларів.
Санкції проти Лівії вже ввели США, Євросоюз і Рада безпеки ООН. Зокрема, Каддафі, членам його сім'ї і деяким соратникам заборонено залишати Лівію, крім того, заморожено їхні активи за кордоном.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас