Прокуратура Греції розслідує обставини невдалого злиття банку NBG з Alpha Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Греції розслідує обставини невдалого злиття банку NBG з Alpha Bank

Казна та Політика
216
Грецька прокуратура почала розслідування у справі про можливу інсайдерську торгівлю акціями двох найбільших банків, які провели невдалі переговори про злиття. Про це, як передає РІА Новини, повідомляє у вівторок Афінське агентство новин.
18 лютого третій за величиною в Греції Alpha Bank офіційно відмовився об'єднатися з найбільшим банком країни National Bank of Greece (NBG), що могло б привести до створення найбільшої в Греції банківської групи з активами в 200 млрд євро. Проте чутки про можливе злиття продовжували циркулювати. Акції Alpha Bank тільки за період з 18 по 21 лютого, тобто відразу після оголошення про провал угоди, виросли на 33%, тоді коли акції NBG підросли за той же період на 18%.
За розслідування за фактом невдалого злиття банків візьметься прокурор Ісідорос Доякос, якому належить визначити, чи мали деякі гравці ринку внутрішню інформацію від банків, яка допомогла б їм спекулювати їхніми акціями. Аналогічне розслідування раніше почала грецька незалежна комісія з цінних паперів.
NBG пропонував Alpha "дружнє поглинання" за схемою вісім нових акцій NBG за 11 розміщених акцій Alpha Bank з премією в 23,4% по відношенню до вартості акцій на 17 січня 2011 року. Угода надала б акціонерам NBG до 70% акцій Alpha Bank. Рада директорів Alpha одноголосно відхилила пропозицію, вирішивши, що вона невигідна для акціонерів.
Зрив угоди виявився несподіваним не тільки для NBG, але і для влади Греції. Міністр фінансів Георгіос Папаконстантіну і голова Банку Греції Георгіос Провопулос встигли схвалити можливе злиття за кілька годин, які пройшли між оголошенням про переговори і відмовою Alpha Bank.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас