Заповідники будуть заробляти на екотуризм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заповідники будуть заробляти на екотуризм

Казна та Політика
70
Розвиток природно-заповідного фонду України має стати одним з основних пріоритетів розвитку української держави. За словами міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського, це - "зелене світло" для розвитку в країні екологічного туризму та рекреаційної інфраструктури.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України.
За словами міністра, екотуризм - найдинамічніший і швидко розвивається у світі вид туризму. На тлі країн - "курортних важковаговиків", Україна з її унікальними природними комплексами може підвищити свій статус саме за рахунок цієї туристичної галузі. Крім того, заповідні території можуть стати необхідною базою для розвитку та підтримки традиційних ремесел, а також бджільництва, вівчарства, кінних господарств, не кажучи вже про виробництво сувенірної продукції, заготівлі грибів, ягід, лікарських рослин, зелений туризм в сільській місцевості. Як наслідок - самі заповідники зможуть заробляти більше коштів і вийти на певний рівень рентабельності.
Водночас, розвиток природно-заповідної справи є одним з пріоритетів європейської інтеграції України, відзначив глава Мінприроди. Основні вимоги щодо вступу до Європейського Союзу передбачають швидке впровадження стратегії сталого розвитку, при чому не тільки на папері, але і її реалізацію на практиці.
"Потрібно чітко розуміти: природне середовище є не тільки місцем існування людини, а й природним капіталом, який, у свою чергу, надає людині безліч ресурсів і послуг. Тому стратегічне завдання Мінприроди полягає в максимальному підвищенні ефективності використання природного капіталу, нарощуванні інвестицій в заповідний фонд , а також інтеграції в європейські процеси охорони навколишнього середовища", - акцентував Злочевський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас