Кабмін затвердив термін дії водійського посвідчення міжнародного зразка в 50 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив термін дії водійського посвідчення міжнародного зразка в 50 років

Казна та Політика
4993
Кабінет міністрів України сьогодні ухвалив постанову "Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами", яка встановлює, що нове водійського посвідчення міжнародного зразка буде видаватися на термін 50 років, повідомляє прес-служба МВС України.
Як пояснюється в повідомленні, "такі нововведення обумовлені положеннями Міжнародної конвенції про дорожній рух, яка вимагає встановлення терміну дії посвідчення водія. Разом з тим, всі національні посвідчення водія відповідних категорій, видані до набуття чинності цієї постанови, є дійсними на території України і не підлягають обов'язковому обміну".
Нагадаємо, 10 лютого Кабінет міністрів України запропонував змінити порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, зокрема обмежити термін дії посвідчення водія 10 роками.
Також пропонувалося внести до положення про порядок видачі посвідчень водія наступні зміни:
- Міжнародне посвідчення водія видається за заявою особи підрозділом Державтоінспекції на підставі національного посвідчення водія.
- Міжнародне водійське посвідчення використовується при наявності національного посвідчення водія тільки під час керування транспортними засобами за межами території України.
- Термін дії міжнародного водійського посвідчення не повинен перевищувати три роки з дати її видачі або терміну дії національного посвідчення водія (залежно від того, який термін закінчиться раніше).
- Міжнародне посвідчення водія видається без складання іспитів.
Раніше, 7 лютого міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов заявив, що Державна автомобільна інспекція (ДАІ) планує обмежити термін дії посвідчення водія.
У країнах ЄС зазвичай водійське посвідчення діє 10 років, після чого водій повторно здає іспит на знання правил і навички водіння.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас