Яценюк допускає протекцію Кабміну над діяльністю "Лівели" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк допускає протекцію Кабміну над діяльністю "Лівели"

Енергетика
227
Депутат Верховної Ради, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк (фракція Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона") допускає, що діяльність компанії "Лівела" (Кременчук, Полтавська область) здійснюється під протекцією Кабінету Міністрів.
Про це він повідомив журналістам.
"Ми підготували проект постанови тимчасової слідчої комісії щодо компанії "Лівела", яка, на моє переконання, контролюється безпосередньо прем'єром і урядом, тому що вони ("Лівела") не можуть працювати просто так, я в це не вірю", - вважає депутат .
За його словами, Кабмін не зацікавлений у припиненні діяльності цієї компанії.
"Якби уряд хотів би заблокувати діяльність цієї компанії, Митниця вже б на рогах стояла, і вже були б порушені десятки кримінальних справ і проти тих суддів, які виносили це неправосудне рішення", - сказав він.
Яценюк нагадав про ініціативу НУНС створити тимчасову слідчу комісію з цього питання.
Депутат підкреслив, що створення такої комісії затягує вимога регламенту Ради про надання фракціями представників до складу цієї комісії перед розглядом проекту постанови про її створення.
Як повідомляло агентство, раніше фракція НУНС ініціювала створення тимчасової слідчої комісії Ради з розслідування діяльності "Лівели".
У січні прем'єр-міністр Микола Азаров висловлював розчарованість рішенням Вищого адміністративного суду, яким була підтверджена законність ввезення компанією "Лівела" нафти і нафтопродуктів без сплати акцизу та податку на додану вартість.
Раніше Антимонопольний комітет заявив, що через ввезення нафтопродуктів без сплати акцизів і ПДВ "Лівела" державний бюджет в 2010 році втратив близько 3 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас