Озвучені головні ризики для економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Озвучені головні ризики для економіки США

Казна та Політика
493
Основною проблемою американської економіки є зростання дефіциту бюджету країни.
До такого висновку дійшла національна асоціація економіки бізнесу (NABE), опитавши 47 провідних економістів, що входять в організацію.
На другому місці в рейтингу виявилися дефіцити бюджетів окремих штатів і регіональних урядів. Таким чином, перевищення витрат над доходами чиновників економісти визнали більш небезпечним, ніж зростання безробіття в країні або ризики інфляції через наддешеві кредити і велику кількість ліквідності на ринку.
За даними NABE, дефіцит бюджету США в поточному фіскальному році (закінчується у вересні) складе 1,4 трильйона доларів. У листопаді при аналогічному опитуванні експерти припускали, що витрати перевищать доходи тільки на 1,1 трильйона. При цьому в адміністрації президента США Барака Обами вважають, що дефіцит складе 1,65 трильйона доларів, або 10,9 відсотка від ВВП.
Через великого дефіциту бюджету США доводиться займати все більше коштів. Зараз очікується, що верхня планка держборгу США в 14,29 трильйона доларів буде досягнута в травні 2011 року. Щоб підвищити планку, необхідний спеціальний законопроект, який адміністрації Обами треба провести через Сенат.
У цілому економісти, опитані NABE, дали більш оптимістичні прогнози, ніж в листопаді. Якщо наприкінці 2010 року вони оцінювали ймовірність повторення рецесії найближчим часом у 8 відсотків, то зараз - тільки в один відсоток. Вони також вважають, що зростання ВВП в США в 2011 році складе 3,3 відсотка, а не 2,6 відсотка, як вони припускали раніше.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас