Азарову підказують, як легалізувати зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азарову підказують, як легалізувати зарплати

Казна та Політика
435
Понизивши податкове навантаження на зарплату, уряд доб'ється її легалізації, заявила Наталія Королевська, голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, в інтерв'ю інформаційно-аналітичному сайту "ОстроВ".
На її думку, люди повинні відчувати, що їхній внесок до бюджету не розкрадається чиновниками, а використовується максимально раціонально.
Як зазначила Королевська, людей сьогодні найбільше обурює неефективне витрачання коштів державного бюджету. "Доти, доки у нас бюджети будуть розподілятися вручну, за принципом - "хто ділить, тому все і дістається", представники бізнесу будуть дуже неохоче платити податки. Люди повинні відчувати, що їхній внесок до бюджету не розкрадається чиновниками, а використовується максимально раціонально", - вважає депутат.
Глава парламентського комітету нагадала, що в держбюджеті на 2011 рік на триста мільйонів гривень збільшено видатки на утримання чиновників, близько ста мільйонів планується витратити на перельоти найвищих посадових осіб, сорок мільйонів додатково виділено на оздоровлення депутатів. "Ми вважаємо, що це нераціональне використання державних коштів. При тому, що споживчий кошик не переглядався десять років, пенсія в країні виплачується нижче за прожитковий мінімум. Те, що сьогодні пропонує віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко - збільшення страхового стажу, збільшення пенсійного віку , відмова від індексації пенсій пенсіонерам, які працюють, і т.д., - принесе економію всього лише в п'ять мільярдів коштів Пенсійного фонду на рік. При цьому через дії влади тільки за два місяця Пенсійний фонд уже втратив п'яту частину від цієї суми. Де ж тут логіка?", - ставить питання Королевська.
Ще одним прикладом нераціональної витрати бюджетних коштів політик вважає пенсійну реформу. "Запропонована урядом модель реформою не є, тому що не змінює систему пенсійного забезпечення, не створює стимули з наповнення Пенсійного фонду, і не дає людям гарантій у старості мати гідну пенсію. В Україні сім мільйонів людей не мають офіційного працевлаштування, тобто, отримують заробітну плату неофіційно і не платять з неї податки. За оцінками експертів, близько сто двадцять мільярдів гривень зарплат знаходяться в тіні, - підкреслила Королевська. - Це відбувається тому, що податок на фонд заробітної плати складає в середньому 37% - це найвищий показник у Європі. Понизивши податкове навантаження на зарплату, уряд може домогтися її легалізації, а це - один з найважливіших джерел наповнення Пенсійного фонду".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас