Попов не відкидає можливості підвищення тарифів на тепло в Києві в 2011 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов не відкидає можливості підвищення тарифів на тепло в Києві в 2011 році

Казна та Політика
676
Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов не відкидає можливості підвищення тарифів на тепло в Києві в 2011 р. Про це Попов заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
"Що стосується подальших підйомів цін на ЖКП, я сподіваюся, що ми до 1 січня 2012 р. більше не будемо мати підвищення. Хоча це залежить від НКРЕ. Можливо, в цьому році це (підвищення) ще і станеться. Але мені здається, що було б правильно, якщо хоча б до 1 січня цього не відбудеться, тому що важко жителям прийняти таку тарифну політику", - заявив Попов.
При цьому він зазначив, що зараз київська влада оцінює ефективність існуючих тарифів, які почнуть працювати з 1 березня 2011 р., а також програм, що стимулюють своєчасну оплату (зменшення тарифів на 10% у разі своєчасної оплати): "Тобто, багато факторів, які повинні дозволити прийняти подальше рішення".
Нагадаємо, 23 лютого ц.р. Попов заявив, що КМДА в найближчі 2-3 роки має намір направити близько 1 млрд дол. інвестиційних коштів на реформу житлово-комунального господарства. "Завдання, яке ми повинні перед собою поставити, - за 2-3 роки інвестувати в сферу ЖКГ приблизно 1 млрд дол. інвестицій. Це дуже складна і амбіційна мета, але якщо ми це не зробимо, то мені дуже складно говорити про перспективи ефективної стабільної роботи житлово-комунальної сфери. Зношеність комунікаційних систем і висока енергоємність підприємств, які сьогодні працюють на застарілому обладнанні", - заявив Попов.
Він також зазначив, що надалі розраховує на підтримку уряду в питанні реалізації програм, пов'язаних з реформуванням житлово-комунального господарства, таких як "Питна вода", які сьогодні перебувають на розгляді уряду. За словами Попова, їх реалізація дозволить залучити кошти з держбюджету.
16 вересня 2010 року Київрада затвердила програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства (ЖКГ) Києва на 2010-2014 рр. Обсяг фінансування програми на весь термін дії становить 24 млрд грн, зокрема 20,5 млрд грн - на комунальне господарство, і 3,5 - на житлове господарство.
Відзначимо, з 1 липня 2010 р. тарифи на опалення в Києві підвищилися на 40%, а загальна вартість квартплати на 16-17%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас