Томенко: Студенти багатьох вузів недоотримують стипендії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Студенти багатьох вузів недоотримують стипендії

Казна та Політика
667
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко звернувся до Генерального прокурора з проханням розібратися в ситуації, що склалася з виплатами стипендій у багатьох вищих навчальних закладах у різних регіонах України. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба політика.
Томенко повідомив, що до нього звернулися студенти вищих навчальних закладів з інформацією про те, що адміністрації деяких вузів відмовляються виплачувати стипендію всім студентам, які успішно склали сесію, або виплачують менше, ніж передбачає стипендія. Аргументи керівників вузів зводяться до того, що Міносвіти і науки, молоді та спорту України не забезпечило достатніми коштами вузи, і вони змушені зменшувати розмір стипендії та встановлювати "граничні обмеження" на кількість стипендіатів у розмірі 70% від студентів - бюджетників.
За словами Томенка, ці факти особливо цинічно виглядають на тлі того, що кілька місяців Міністерство освіти намагається нав'язати суспільству дискусію про необхідність поліпшення якості навчання та проведення відповідних реформ.
"А разом з тим не виконує свої прямі обов'язки - захист і забезпечення прав тих, хто зараз вчиться", - додав він.
У зв'язку з цим заступник Голови ВР звернувся до Генерального прокурора з проханням захистити права студентів і належним чином відреагувати на ситуацію, що склалася з виплатами стипендій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас