Глава Європейського департаменту МВФ впевнений у майбутньому євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Європейського департаменту МВФ впевнений у майбутньому євро

Валюта
412
Новий директор Європейського департаменту МВФ португалець Антоніу Боргеш дав пораду країнам з ринками, що формуються, у Східній та Центральній Європі зосередитися на підтримці стабільності. В інтерв'ю службовому виданню IMF Survey він вказав, що економічна інтеграція створює "величезні сприятливі можливості" для країн регіону, але в той же час робить їх "уразливими для нестабільності ринків і обмінних курсів".
"Деякі з них вже зіткнулися з серйозними проблемами, - констатував Боргеш, маючи на увазі ті ж країни. - Коли сходиш з протоптаного шляху, неприємності можуть виникати раптово. Відповідно, модернізуючись, цим країнам необхідно посилено зосереджуватися на стабільності".
Втім, раніше під час інтерв'ю фахівець зазначав, що в Польщі спостерігається "хороше економічне зростання" і що "навіть у країнах Балтії, де спад був найбільш тяжким, спостерігаються ознаки оздоровлення".
У цілому Боргеш вважає "досить імовірним", що стійке економічне зростання в найбільшій західноєвропейській економіці - Німеччини - може підтягнути за собою й інші країни ЄС.
Як повідомляє ІТАР-ТАРС, експерт висловив упевненість в тому, що євро "завжди буде сильною валютою". На його погляд, "з часом у світі, можливо, буде не одна провідна валюта". "Така конкуренція була б корисна і для долара США", - додав керівник Європейського департаменту МВФ.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас