Прем'єр-міністром Тунісу призначений Себсі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр-міністром Тунісу призначений Себсі

Казна та Політика
188
Виконуючий обов'язки Президента Тунісу Фуад Мебаза призначив нового прем'єр-міністра. Як передає РБК з посиланням на Associated Press, ним став член кабінету міністрів Беджі Каїди Себсі.
Себсі вважається прихильником ліберальної політики. З 1981 по 1986 рр. він очолював міністерство закордонних справ Тунісу. У різні роки Себсі обіймав посади міністра оборони країни і спікера парламенту.
Обійнявши посаду прем'єр-міністра країни, він змінив Мохаммеда Ганнуші, який оголосив про свій відхід по державному телебаченню Тунісу.
69-річний Ганнуші вперше увійшов в уряд ще в 1989 р., а 10 років очолив кабінет міністрів. Саме він 14 січня оголосив про зміну влади в Тунісі і один день вважався тимчасовим президентом країни. Після цього тимчасовим главою держави став екс-спікер парламенту Мебаза, а Ганнуші очолив тимчасовий кабінет міністрів. Вважалося, що цей політик був популярний в народі, однак після повалення Бен Алі думки змінилися. Ганнуші пригадали, що він вважався одним з головних соратників поваленого президента, а місцеві дотепники прозвали його "Містер Так-Так" за те, що той практично ніколи не сперечався з правителем.
Ганнуші обіцяв провести нові вибори в липні, проте опозиція не стала чекати літа і зажадала негайного відходу прем'єра. Десятки тисяч протестуючих зібралися на найбільший мітинг у столиці країни після повалення президента Бен Алі. Влада намагалася заспокоїти маніфестантів - проти натовпу був застосований сльозогінний газ. У відповідь демонстранти підпалювали автомобілі і закидали поліцейських камінням. Постраждали щонайменше 20 служителів порядку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас