ЄК та ЄІБ створять спеціальні облігації для фінансування інфраструктурних проектів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК та ЄІБ створять спеціальні облігації для фінансування інфраструктурних проектів

Казна та Політика
152
Єврокомісія спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) планують створити новий інструмент - проектні облігації, які будуть використовуватися для залучення коштів на реалізацію інфраструктурних проектів Євросоюзу, повідомили РИА Новости джерела, знайомі з планами ЄК та ЄІБ.
Ці бонди будуть випускатися тільки компаніями (не ЄК або ЄІБ) і, швидше за все, під конкретні проекти. Не виключено, що ЄК зможе видавати по них гарантії, а ЄІБ - купувати частину випуску, розповів один із співрозмовників агентства. Інше джерело підтвердило, що можливість гарантування таких бондів розглядається.
Участь ЄК та ЄІБ в процесі розміщення паперів зможе поліпшити їхній рейтинг і підвищити привабливість для чесних інвесторів, відзначають співрозмовники агентства. "Євросоюз повинен залучити значний обсяг приватного капіталу, щоб фінансувати досягнення поставлених перед собою цілей у галузі енергетики, транспорту, клімату, не навантажуючи при цьому бюджет Союзу або національні бюджети", - повідомляє ЄІБ, підтверджуючи факт обговорення нових проектних бондів.
У ЄІБ підтверджують, що Єврокомісія і банк мають намір своїми діями підвищувати привабливість таких облігацій, не уточнюючи, за рахунок чого це може бути зроблено.
Євросоюз нині ставить перед собою одночасно два завдання. По-перше, це скорочення витрат національних бюджетів для приведення в норму макроекономічних показників. По-друге - прискорення зростання ВВП країн - членів союзу, у тому числі за рахунок розвитку різної інфраструктури. У зв'язку з цим в ЄС замислюються про зростання потреб у приватному капіталі.
ЄК в понеділок має розпочати публічні консультації з питання створення проектних облігацій, випливає з повідомлення комісії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас