Туніський прем'єр пішов у відставку через протести — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туніський прем'єр пішов у відставку через протести

Казна та Політика
131
Прем'єр-міністр Тунісу Мохаммед Ганнуші прийняв рішення піти у відставку. Про це він сам, як передає Reuters, повідомив в ефірі державного телебачення.
За повідомленнями інформагентств, з п'ятниці, 25 лютого, в Тунісі проходять багатотисячні демонстрації протесту з вимогою відставки тимчасового уряду. Маніфестанти вважають, що нова влада не виконує обіцянок, що стосуються проведення реформ. У результаті зіткнень маніфестантів з поліцією загинули як мінімум чотири людини, передає DAPD. Крім того, близько двохсот учасників акцій протесту були заарештовані.
Саме народні протести в Тунісі поклали початок масовим антиурядовим виступам в арабському світі. У результаті акцій протесту був повалений авторитарний режим президента бен Алі.
Мохаммед Ганнуші став прем'єр-міністром Тунісу в 1999 році. Він зберіг цю посаду і в перехідному уряді, який було сформовано в середині січня після втечі з країни президента Тунісу бен Алі. Раніше Ганнуші обіцяв піти у відставку після проведення виборів влітку цього року.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас