Великобританія припинить фінансову допомогу 16 країнам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія припинить фінансову допомогу 16 країнам

Казна та Політика
285
Влада Великобританії припинить пряму фінансову допомогу 16 країнам, у тому числі Росії та Китаю. Про це йдеться в доповіді, присвяченій перегляду коштів, що виділяються на допомогу іншим країнам. Сам документ буде опублікований в пресі на наступному тижні, передає РБК з посиланням на ВВС.
У той же час британський парламент планує збільшити обсяг коштів, з яких потім буде виплачуватися допомога іншим країнам. «Ми вважаємо, що проекти, пов'язані з виділенням такої допомоги, повинні бути набагато краще продумані», - заявив міністр Великобританії з міжнародного розвитку Ендрю Мітчелл.
Він додав, що поки влада Великобританії не планує надавати допомогу Лівії, незважаючи на громадянську війну, що почалася в цій країні.
Основна частина коштів буде спрямовуватися до країн, де відзначені епідемії небезпечних хвороб, таких як малярія, - наприклад, у Гану і Афганістан. До 2014 р. керівництво Великобританії розраховує спрямовувати не менше 30% допомоги в основному нестабільним державам, а також країнам, на території яких йдуть війни.
Крім того, деякі британські аналітики закликають владу Великобританії відмовитися від допомоги Індії, яка зараз є головним регіоном, які отримують фінансову підтримку Лондона. Експерти відзначають, що зростання індійської економіки складає 10% на рік, і що британська підтримка цій країні більше не потрібна.
Нагадаємо, 27 грудня 2010 р. країни ЄС домовилися, що до 2013 р. замість існуючого нині тимчасового фонду екстреної допомоги обсягом близько 750 млрд євро (1 трлн дол.) буде діяти Європейський механізм фінансової стабільності (EFSF). Таким чином, лідери країн Євросоюзу домовилися про постійний механізм надання допомоги країнам, чиї боргові проблеми загрожують стабільності всієї єврозони.
Відзначимо, в досягнутій угоді йдеться, що будь-яка країна, якій потрібні фінансові вливання задля підтримки стабільності, повинна сама вжити заходів для боротьби з дефіцитом і боргами.
У той же час, за словами глави британського кабінету Девіда Кемерона, країни Євросоюзу, які не входять до єврозони - як, наприклад, Велика Британія - не зобов'язані брати участь у фінансуванні нової схеми.
Раніше, 7 вересня ц.р. міністри фінансів Європейського Союзу проголосували за ключові пункти реформи в сфері регулювання фінансового сектора, погоджені з Європарламентом 2 вересня 2010 року.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас