Іспанська влада обмежує швидкість на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанська влада обмежує швидкість на дорогах

Енергетика
543
Іспанія, яка переживає економічну кризу, має намір відреагувати на стрімке зростання цін на нафту введенням обмеження швидкості руху автомобілів і зниженням цін на залізничні квитки. Як повідомляє агентство DAPD, з 7 березня планується знизити швидкість на автомагістралях з нинішніх 120 до 110 кілометрів на годину.
"Ми всі будемо їздити трохи повільніше, витрачати менше бензину і економити гроші", - заявив заступник глави іспанського уряду, міністр внутрішніх справ Альфредо Перес Рубалькаба. Він також оголосив про намір кабінету знизити на 5 відсотків ціни на проїзд у регіональних потягах.
Побоювання можливих перебоїв у поставках нафти призвело в минулі дні до різкого підвищення цін, нагадує агентство Reuters. Приводом стали події в Лівії, в результаті яких дещо знизився експорт нафти з цієї країни. Зростання цін особливо болісно б'є по економіці Іспанії.
Підвищення ціни за барель на 10 євро означає додаткові витрати на 6 мільярдів євро на рік. За розрахунками Федерального об'єднання торгово-промислових палат Німеччини (DIHK), для Німеччини зростання цін на нафту може обернутися додатковими витратами на суму близько 15 мільярдів євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас