ЦБ: Брак робочої сили не завадить ВВП КНР зростати на 9% до 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ: Брак робочої сили не завадить ВВП КНР зростати на 9% до 2015 року

Казна та Політика
207
Китайська економіка може розширюватися на 9% на рік у найближчі п'ять років, незважаючи на побоювання навколо нестачі робочої сили. Таку думку озвучив радник Центробанку КНР Лі Даокуй.
За підсумками минулого року ВВП Піднебесної показав зростання 10,3%. При цьому за минуле десятиліття середній показник для країни перевищив 10,5%. Між тим, оглядачі вказують на можливість зниження темпів зростання на скороченні робочого населення, відзначаючи необхідність капіталомістких інвестицій.
Банкір також додав, що влада вивчає перспективу зниження податкового тягаря, щоб стимулювати збільшення доходів населення, яке підштовхне внутрішнє споживання.
Крім того, Пекін планує підняти ціни на природні ресурси в рамках програми щодо забезпечення збереження навколишнього середовища, щоб, серед іншого, зберегти стійкість економічного відновлення.
Коректування цін буде використовуватися частіше для збереження енергії і зменшення відходів, - сказав Лі.
Фінансист також підкреслив, що КНР виступає бенефіціаром світової валютної системи і зазнає найбільших збитків у випадку її краху. В даний час $2,85 трлн валютних резервів країни вкладені в американські активи, вказав банкір.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас