Ж.Фор: Пропозиції ЄС в рамках переговорів щодо ЗВТ покривають 90% економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ж.Фор: Пропозиції ЄС в рамках переговорів щодо ЗВТ покривають 90% економіки України

Казна та Політика
330
Пропозиції ЄС в рамках переговорів щодо зони вільної торгівлі (ЗВТ) покривають 90% економіки України. Про це в інтерв'ю виданню zn.ua повідомив Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні Жак Фор.
"Говорячи більш предметно про ЗВТ, необхідно зауважити, що пропозиції, сформульовані Єврокомісією в рамках переговорного процесу з Україною, дуже щедрі. Вони покривають понад 90% української економіки. У той же час будь-які переговори економічного характеру повинні базуватися на існуючих торговельних потоках та обсягах, а не на фантазіях і теоретичних припущеннях", - повідомив Ж.Фор.
Крім цього, Ж.Фор відзначив деякі складнощі, з якими стикаються європейські, і зокрема французькі компанії, у своїй діяльності в Україні: "Можна розрізнити три категорії проблем. Перша - нинішня позиція Митної служби України, представники якої останнім час систематично відмовляються приймати в роботу митні декларації із зазначенням відповідної вартості митних товарів, що імпортуються в Україну французькими та європейськими компаніями.
Друга категорія складнощів має місце у відносинах з податковими органами - кількість податкових перевірок збільшено в волюнтаристському порядку. Третя категорія проблем пов'язана з неналежним дотриманням в Україні прав інтелектуальної власності, права патентів. Крім згаданих аспектів можна говорити в цілому про погіршення бізнес-середовища в Україні".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас