Берлусконі заявляє, що Каддафі втратив контроль над ситуацією в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі заявляє, що Каддафі втратив контроль над ситуацією в Лівії

Казна та Політика
274
"Схоже, що Каддафі не має ніякого контролю над Лівією", - сказав Берлусконі на зустрічі з представниками республіканської партії.
"Спільними зусиллями ми могли б покласти край кровопролиттю і підтримати лівійський народ", - сказав італійський прем'єр.
На думку Берлусконі, передбачити розвиток ситуації в Лівії, так само, як у Тунісі та Єгипті, де опозиція домоглася падіння режимів Бен Алі і Мубарака, дуже складно. "Ситуація в Північній Африці залишається непевною. Ці країни можуть піти демократичним шляхом, але можуть зіткнутися і з небезпечним впливом центрів ісламського фундаменталізму", - сказав він.
За повідомленням італійських ЗМІ, Берлусконі також заявив, що ситуація в Лівії загрожує гуманітарною катастрофою. Він побоюється, що безпорядки в Лівії загрожують Італії новою хвилею нелегальної імміграції. За оцінкою Берлусконі, мова йде про 200-300 тисяч осіб.
Тим часом, британські ЗМІ повідомляють про евакуацію іноземних громадян з Лівії. За даними телеканалу "Скай ньюс", заплановано два чартерні рейси з Лівії до Великобританії - на суботу і неділю.
Тим часом сайт газети "Гардіан" повідомив, що один з трьох поромів, які мають евакуювати з Лівії близько 6 тис. громадян Китаю, прибув на Кріт. На його борту було близько 2,8 тисяч китайців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас