США розривають дипломатичні відносини з Лівією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США розривають дипломатичні відносини з Лівією

Казна та Політика
186
США вводять односторонні санкції стосовно уряду Муамара Каддафі і розривають дипломатичні відносини з Лівією, заявив на прес-брифінгу офіційний представник Білого дому Джей Карні.
"Ми ініціюємо низку кроків, як на односторонньому, так і на багатосторонньому рівні. Це робиться для того, щоб змусити владу Лівії припинити вбивати власних громадян... Ми також працюємо з нашими європейськими партнерами в цьому напрямку", - наводить його слова РИА "Новости".
Раніше держдепартамент США оголосив про закриття посольства в Лівії та евакуації всіх дипломатів з Тріполі.
Євросоюз погодив пакет санкцій, спрямованих проти лівійського лідера Муамара Каддафі і його сім'ї, яких вважають відповідальними за застосування невиправданого насильства до мирних маніфестантів у Лівії, повідомляє Франс Прес з посиланням на дипломатичне джерело в Брюсселі.
Санкції будуть включати в себе ембарго на продаж зброї і спецзасобів до Лівії, а також заборону на в'їзд до ЄС представників клану Каддафі і замороження їхніх активів у країнах Європи.
Окремі деталі угоди зараз допрацьовує команда експертів. Джерело в уряді Німеччини повідомило, що санкції наберуть чинності "на початку наступного тижня".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас