Каддафі відкрив склади зі зброєю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каддафі відкрив склади зі зброєю

Казна та Політика
943
Влада Лівії на чолі з Муаммаром Каддафі почала озброювати своїх прихильників серед цивільного населення. За даними західних журналістів, люди формують загони, які встановлюють блок-пости на дорогах і патрулюють квартали столиці Тріполі.
Муаммар Каддафі пообіцяв озброїти своїх прихильників, виступаючи в п'ятницю на мітингу в центрі Тріполі. "Виходьте і захищайте Лівію, якщо буде потрібно, всі склади зі зброєю будуть відкриті для захисників країни, ми будемо боротися, і ми переможемо", - прокричав він.
Тим часом колишні підлеглі Каддафі, котрі перейшли на бік революції, бояться, що він з глузду з'їхав.
Заступник лівійського посла при ООН Шалгам Ібрагім Даббаші назвав Каддафі божевільним і закликав захід зупинити кровопролиття в Лівії.
"Тисячі людей можуть загинути цієї ночі в Тріполі, тому я закликаю світове співтовариство негайно втрутитися і послати полковнику Каддафі ясний сигнал про те, що він зобов'язаний припинити вбивства", - сказав Даббаші.
Постійний представник Лівії при ООН Абдуррахман Мохаммед Шалгам також публічно закликав Каддафі "залишити лівійців у спокої" і підтримав введення міжнародних санкцій проти лівійського керівництва.
10 днів антиурядових демонстрацій у Лівії, які переросли у громадянську війну, забрали, за даними ООН, життя понад тисячі людей. За неофіційною інформацією, жертвами зіткнень стали більше двох тисяч осіб.
Зараз йде евакуація іноземних громадян наземним, повітряним та морським транспортом, проте сотні іноземців залишаються у віддалених і важкодоступних районах і не мають можливості дістатися до аеропорту чи узбережжя. З майже трьох тисяч українців, які перебувають у Лівії, країну покинули лише кілька сотень.
Непроста ситуація склалася на кордоні з Тунісом, де на лівійській території скупчилося кілька тисяч єгипетських робітників, які хочуть виїхати з країни. Військові та добровольці із сусіднього Тунісу роблять все можливе, щоб сприяти евакуації, але більшість людей залишаються в пастці й змушені ночувати на відкритому повітрі, замерзаючи від холоду, закутавшись у ковдри.
Велика частина Лівії, зокрема її східні райони, перейшли під контроль опозиції. Проте в руках Каддафі поки столиця Тріполі, де мешкають 2 з 6,5 млн громадян країни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас