Десять латвійських фірм з видачі швидких кредитів об'єдналися в асоціацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Десять латвійських фірм з видачі швидких кредитів об'єдналися в асоціацію

Казна та Політика
130
Десять фірм з видачі швидких кредитів об'єдналися в галузеву асоціацію, мета якої - сприяти стабільності і розвитку сфери швидких кредитів у Латвії, об'єдналися вже десять представників галузі.
Це Ferratum Latvia, MD Investīcijas, Ātrais kredīts, Delta Capital, Pro Invest Group, Dolce Investment Group, ICredit.lv, ARJ Group, Eastcon Finance і Greencredit.
До речі, загалом в Латвії в цьому сегменті наразі працюють 25 компаній.
"Дуже важливо співпрацювати в справі обговорення істотних для галузі проблемних питань та пошуку виважених рішень. Для успішного розвитку галузі треба об'єднувати ресурси і знання, щоб представляти спільні інтереси всіх гравців на цьому полі, а також визначити завдання та плани дій для розвитку загальної конкурентоспроможності", - відзначає голова правління ЛАКПШК Давис Сіманіс.
Оскільки ЛАКПШК представляє підприємства, які спеціалізуються на видачі мікрокредитів за допомогою Інтернету, або "швидких" кредитів, працюємо над упорядкуванням цього сегмента ринку. Один з наших пріоритетів - домогтися єдиної практики в оцінці платоспроможності клієнтів. У даний момент разом з членами асоціації ми намагаємося знайти можливості і домовитися щодо максимального розміру штрафних відсотків для тих, хто затримує платежі. Це робиться для того, щоб ситуацій, коли споживачі сплачують невідповідні штрафи, не виникало в принципі. У переговорах з Міністерством економіки асоціація вже домоглася згоди на кілька уточнень в правилах Кабінету міністрів, які в результаті будуть більш сприятливі як для споживачів, так і для кредитодавців".
На даний момент представники ЛАКПШК активно представляють інтереси галузі в міністерствах економіки та фінансів, пропонуючи свої рекомендації та уточнення, результати проведених юридичних і фінансових аналізів. Це робиться для того, щоб внести зміни в проект правил Кабінету міністрів ЛР "Порядок, згідно з яким видаються, перереєстровуються, призупиняються та анулюються спеціальні дозволи (ліцензії) на здійснення послуг з кредитування споживачів і стягується державне мито за видачу та перереєстрацію спеціальних дозволів (ліцензій), а також вимоги товариствам капіталу для отримання спеціального дозволу (ліцензії)".
Сіманіс підкреслив, що вже на початку роботи визначено довгострокові цілі і низку заходів, які підстьобнуть і інших представників галузі, які бажають брати участь у формуванні доброзичливих відносин між позикодавцями і позичальниками, влитися в число членів ЛАКПШК.
Довідка: Мікрокредит, або швидкий кредит, - це грошові кошти, які компанії дають у борг фізичним особам на покриття невеликих (і) незапланованих витрат.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас