Кредитні картки витісняють в Швейцарії готівкові гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитні картки витісняють в Швейцарії готівкові гроші

Фінтех і Картки
498
Аналітичний сайт bonus.ch провів порівняльне опитування, в якому взяли участь понад 1 200 швейцарців. Поставлені перед респондентами запитання стосувалися частоти і приводів для використання кредитних карт, розміру здійснених з їхньою допомогою виплат і значення додаткових послуг, пропонованих компаніями, які випускають кредитки. У результаті з'ясувалося таке.
90% учасників опитування підтвердили, що мають кредитку вже більше року. У той час як близько двох третин, або 63%, обходиться однією карткою, а більше третини, 37%, користується двома. Як правило, одна з них видана банком, а друга належить одній з великих швейцарських торговельних компаній, що пропонують користувачам "своїх" карток низку переваг. Найчастіше згадувалися карти СООP SUPERCARDplus і CUMULUS-MasterCard Migros.
Небажання мати при собі готівку - ось головна причина, чому 38% опитаних користуються кредитками. 31% повідомив, що кредитками просто легше розраховуватися. 12% користуються кредитками, коли їм не вистачає готівки, і тільки 5% зізналися, що вдаються до цієї форми платежів саме через "кредит", коли коштів на поточному рахунку виявляється недостатньо. Серед останньої категорії 69% жителів романдської Швейцарії, 20% - німецької частини країни і 11% - італійської. При цьому 9% користується кредитною карткою виключно для оплати покупок в Інтернеті або бронювання квитків на літак, готелі, машини і т. д. Однак лише 3% опитаних жителів Тічино "довіряють" Інтернету. В інших регіонах конфедерації цей показник значно вищий: 57% у Романдії і 41% в німецькій Швейцарії.
Частина опитаних власників (41%) кредитних карт повідомила, що користуються ними "часто", тобто не менше одного разу на тиждень. 39% вдаються до цього виду платежів "з середньою частотою" - хоча б раз на місяць, 12% - "іноді", або раз на рік. Лише 9% учасників опитування підтвердили, що користуються картками щодня. З'ясувалося також, що чоловіки вдаються до кредиток частіше від жінок: серед найбільш частих користувачів 64% представників сильної статі і лише 36% - прекрасної.
Для 43% респондентів Швейцарія залишається головним місцем використання кредитних карт, у той час як 17% вдаються до них здебільшого за кордоном, а 40% - і тут і там. В основному це відбувається в магазинах (61% опитаних) і в Інтернеті (39%). Жоден з учасників опитування не визнав, що повідомляє номер своєї карти по телефону.
Для більшості опитаних (39%) "стеля" можливих оплат кредитною карткою встановлена на рівні 5 000 франків (3912 євро) на місяць. Для 24% ця сума обмежена 3 000 франків, проте 17% можуть витратити і більше 10 000. При цьому переважна більшість - 78% - обмежує оплати карткою максимум тисячею франків.
Загальний висновок очевидний - без "пластикових грошей" більшість жителів конфедерації вже просто не уявляє собі своє щоденне існування.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас