Рада з прав людини ООН рекомендує зупинити членство Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада з прав людини ООН рекомендує зупинити членство Лівії

Казна та Політика
170
Рада з прав людини ООН рекомендує Генеральній Асамблеї ООН розглянути можливість призупинити членство Лівії в цьому головному правозахисному органі Організації Об'єднаних Націй "у зв'язку з тяжкими і систематичними порушеннями прав людини владою Лівії", передає радіо "Свобода".
У резолюції, яку Рада з прав людини прийняла без заперечень за консенсусом на своєму засіданні в п'ятницю в Женеві, також вирішено негайно відправити до Лівії незалежну міжнародну комісію, яка має розслідувати повідомлення про порушення міжнародного законодавства про права людини в цій країні.
Лівія була обрана одним з 47 членів Ради з прав людини ООН у травні 2010 року. Генеральна Асамблея ООН може зупинити це членство, якщо за такий крок проголосують більше двох третин з 192 її членів.
Раніше 25 лютого глава відомства ООН з прав людини Наві Піллей заявила, що каральні заходи, які режим Муаммара Каддафі застосовує до демонстрантів, "тривожно загострюються". Виступаючи на спеціальному засіданні Ради ООН з прав людини в Женеві, Н.Піллей повідомила про те, що під час придушення антиурядових виступів у Лівії загинули і поранені тисячі мирних жителів.
США також закликали виключити Лівію з Ради ООН з прав людини.
У той же час, як повідомляється в столиці Лівії Тріполі, сили, віддані лідеру країни Муаммару Каддафі, відкрили вогонь по антиурядових демонстрантах.
У свою чергу, лідер Лівії Муаммар Каддафі закликав своїх прихильників битися з опозицією і "захищати націю". Виступаючи перед присутніми на центральній площі Тріполі, полковник закликав людей "мстити їм", маючи на увазі протестуючих проти його режиму. Він також зазначив, що необхідно "захищати націю і захищати нафту". За його словами, він готовий віддати наказ відкрити всі збройні склади, "щоб озброїти народ Лівії", якщо це буде необхідно. "Лівія стане червоною пожежею", - зазначив Каддафі.
Нагадаємо, загострення ситуації в Лівії відбулося після державного перевороту в Єгипті, коли пішов у відставку Президент країни Хосні Мубарак. 15 лютого 2011 року почалися масові заворушення, що охопили такі найважливіші міста на сході Лівії, як Бенгазі і Ель-Байда. 20 лютого 2011 року антиурядові виступи докотилися до лівійської столиці - Тріполі. За даними різних джерел, під час демонстрацій в Лівії загинули від 300 до 1 тис. осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас