Фішер: ЄБРР з "обережним оптимізмом" оцінює економічне зростання України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фішер: ЄБРР з "обережним оптимізмом" оцінює економічне зростання України

Казна та Політика
307
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) з "обережним оптимізмом" оцінює економічне зростання України. Про це на засіданні 5 форуму "Європа-Україна" заявив віце-президент ЄБРР Ян Фішер, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Фішера, при тому, що показник зростання ВВП в 2010 р. склав близько 4%, треба враховувати, що база такого економічного зростання дуже низька.
Він також відзначив, що банківська сфера України зазнала сильного удару під час світової економічної кризи і в зв'язку з цим зазнала серйозних збитків.
На думку Фішера, на сьогоднішній день українській економіці потрібна міжнародна підтримка, і вона повинна бути залучена в позитивні економічні процеси. У той же час він відзначив, що для відновлення української економіки можна залучати й іноземні інвестиції, але більш бажано розраховувати на внутрішній потенціал.
Нагадаємо, 17 лютого ц.р. НБУ оприлюднив оцінку економічного стану України за січень 2011 року. Згідно з документом, зростання ВВП в січні 2011 р. склало 6%. У повідомленні НБУ сказано, що це попередня оцінка, і вона зроблена з урахуванням січневої динаміки промислового виробництва, сільського господарства та інших базових галузей української економіки.
Відзначимо, за даними Держслужби статистики, ВВП України в 2010 р. в порівнянні з 2009 р. зріс на 4,2%. У IV кварталі 2010 р. в порівнянні з IV кварталом 2009 р. (у постійних цінах 2007 р.) ВВП зріс на 3%, в порівнянні з ІII кварталом 2010 р. з урахуванням сезонного фактора ВВП зріс на 1%.
20 січня ц.р. прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що ВВП України за 2010 р. зріс на 4,1%. За його словами, на сьогоднішній день українська економіка відновлюється дуже складно через ті втрати і збитки, які були завдані економіці раніше.
Президент України Віктор Янукович раніше заявив, що за підсумками 2010 р. зростання ВВП України склало близько 5%. Президент також зазначив, що в наступному році, за деякими прогнозами, Україна буде мати одні з кращих показників зростання ВВП на континенті.
У свою чергу, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) прогнозував, що зростання економіки України в 2011 р. сповільниться до 4% з 4,5% в 2010 р. Банк знизив оцінки зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2010 р. і 2011 р. за порівнянні з попередніми оцінками, зробленими у жовтні 2010 р., на 0,5 відсоткового пункту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас