На Deutsche Bank наклали рекордний штраф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Deutsche Bank наклали рекордний штраф

Казна та Політика
311
Оператор Корейської фондової біржі наклав на Deutsche Bank штраф у розмірі 888 тис. доларів. Раніше фінансові регулятори Південної Кореї визнали місцевий підрозділ Deutsche Bank винним в маніпуляції на ринку цінних паперів і призупинили на півроку право банку проводити торгівлю за рахунок власних коштів і операції з деривативами. Штраф став найбільшим в історії південнокорейського фондового ринку.
"Deutsche не виконав свій обов'язок сповістити Корейську фондову біржу про свої програмні торги, нашкодивши довірі інвесторів нашої регуляторної системи і викликавши сум'яття (на ринку)", - заявили представники біржі. Там також зазначили, що банк із запізненням на одну хвилину повідомив біржу про виконання масштабного замовлення на продаж акцій. Штраф став найбільшим з будь-коли накладених оператором біржі. Раніше таким був штраф у 221 тис. дол., накладений на корейську Kiwoom Securities в червні 2009 року. Нагадаємо, що Комісія по операціях з акціями та ф'ючерсами Південної Кореї (SFC) у понеділок повідомила, що співробітники Deutsche Bank вступили в змову, щоб маніпулювати ринком акцій через спекулятивні позиції в дериватах. Заява стала підсумком розслідування проти місцевого підрозділу Deutsche Bank і його гонконгського офісу, що корейські фінансові регулятори вели з листопада минулого року.
Мова йде про падіння фондового ринку 11 листопада 2010 року, в день початку саміту G20 у Сеулі. Тоді в останні 10 хв. торгів, коли минав термін дії опціонів і ф'ючерсів на акції, іноземні інвестори розмістили замовлення на продаж цінних паперів на суму 2,2 млрд дол. Більша частина угод була проведена через місцевий підрозділ Deutsche Bank. У результаті ключовий індекс південнокорейського фондового ринку Kospi впав перед закінченням торгів на 48 пунктів, опустившись за підсумками дня на 2,7%. Ринкова капіталізація компаній, що входять в індекс, скоротилася на 26 млрд дол.
SFC дійшла до висновку, що дії Deutsche Bank були навмисним обвалом ринку. За даними регулятора, співробітники банку заробили на падінні індексу близько 40 млн дол. Комісія заборонила з квітня цього року південнокорейському підрозділу Deutsche Bank проводити торгівлю цінними паперами за рахунок власних коштів і операції з деривативами. Заборона буде діяти півроку. Це стало найсуворішим покаранням в історії корейського фондового ринку.
Крім того, SFC передала до прокуратури скаргу на трьох співробітників гонконгського підрозділу Deutche Bank, одного працівника сеульського офісу і одного банкіра в нью-йоркському відділенні компанії. Їхні імена не називаються. Комісія також заявляла про підозри про нечесну гру головного офісу компанії, однак доказів цього вона не знайшла.
Deutsche Bank в офіційній заяві заявив, що він жалкує про рішення біржового оператора, але "поважає рішення накласти таке покарання".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас