Новий закон про державну таємницю набрав чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий закон про державну таємницю набрав чинності

Казна та Політика
957
Президент підписав новий закон про державну таємницю. Тепер державні службовці, які потребують для роботи допуску до держтаємниці, але не отримали такого допуску, повинні перевестися на інше місце роботи або звільнитися.
Автором закону є голова парламентського Комітету з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко. Про це повідомляє його прес-служба.
Як пояснив автор законопроекту, раніше такої норми в законодавстві не було, від чого виникали конфлікти, зокрема - в чинному уряді. Яскравим прикладом такого конфлікту стала ситуація з керівником департаменту надлишкового майна в Міноборони. Олександру Черпицькому Служба безпеки України двічі відмовляла в допуску до державної таємниці через серйозні проблеми з його минулим.
"Законопроект підписано президентом, став законом. Відповідно, такі, як Черпицький повинні бути звільнені з посади", - зазначив Гриценко.
Крім того, новий закон збільшить термін на перевірку громадян, які претендують на допуск до державної таємниці. Замість одного місяця, СБУ може перевіряти громадян до двох місяців
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас