Тігіпко: Одна тільки легалізація зарплат не наповнить Пенсійний фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Одна тільки легалізація зарплат не наповнить Пенсійний фонд

Казна та Політика
562
Легалізація заробітних плат є важливим, але не єдиним фактором у наповненні бюджету Пенсійного фонду, вважає Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. Про це він заявив в інтерв'ю газеті "2000", відповідаючи на запитання, чому влада йде на підвищення пенсійного віку, замість того щоб виводити зарплати з тіні, - повідомила прес-служба політика
"Так, легалізація зарплат - проблема номер один у нинішніх реаліях. І в той же час, ми чудово розуміємо, що без комплексної пенсійної реформи країна буде далі котитися у фінансову прірву", - зауважив Тігіпко.
Він пояснив, що співвідношення кількості працюючих та пенсіонерів в Україні скоро буде складати 1 до 1, тому необхідно збільшувати кількість працюючих. Крім того, на його думку, необхідна лібералізація трудового законодавства, яка буде відображена в новому Трудовому кодексі.
"Необхідно спростити процедуру оформлення та розірвання трудових відносин. Наприклад, підприємець за необхідності повинен мати можливість офіційно прийняти працівника на певний термін. Схема має бути швидкою, зрозумілою і прозорою", - вважає Віце-прем'єр.
Нагадаємо, нещодавно Сергій Тігіпко заявив, що до кінця березня до парламенту буде внесений проект закону про легалізацію заробітної плати і ринку праці, підготовлений робочою групою під його керівництвом.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас