Уряд України має намір створити банк сприяння розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України має намір створити банк сприяння розвитку

Казна та Політика
295
Кабінет міністрів України має намір в 2011-2012 роках створити банк сприяння розвитку, а також державну страхову компанію. Про це йдеться в розробленому Мінекономіки проекті "Стратегії розвитку фінансового сектора України до 2015 року", передає Прайм-ТАСС.
Уряд збирається реформувати систему державних фінансових установ шляхом створення спеціалізованих фінансових інститутів, які забезпечать можливість неадміністративного регулювання фінансових потоків з метою підтримки пріоритетних напрямів розвитку та реформування стратегічно важливих галузей національної економіки, як альтернативи ринковим способам кредитування.
"Система буде складатися з таких спеціалізованих державних фінансових установ, як банк сприяння розвитку (діяльність буде спрямована на кредитування суспільно важливих проектів), державний зовнішньоторговельний банк (Укрексімбанк), державний ощадний банк, державна іпотечна установа, державні лізингові компанії, державна страхова компанія тощо", - йдеться в документі.
Як повідомлялося раніше, 10 лютого цього року президент України Віктор Янукович заявив про плани щодо створення спеціального банку реконструкції та розвитку. При цьому глава держави озвучив намір направити весь фонд розвитку держбюджету-2011 в цей банк для кредитування регіонів на поворотній основі. Вартість таких коштів, за словами Януковича, не повинна перевищувати 4-5%. Президент також виклав найбільш ймовірну схему фінансування регіональних проектів: "Частка коштів банку буде на рівні 30%, можливо, частка місцевих бюджетів становитиме 10%, решта коштів буде залучатися у вигляді приватних інвестицій".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас