Апеляційний суд підтвердив законність продовження арешту Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд підтвердив законність продовження арешту Луценка

Кримінал
279
Апеляційний суд Києва визнав законною постанову Печерського районного суду Києва про продовження арешту екс-міністра внутрішніх справ України, лідеру "Народної самооборони" Юрія Луценка.
"Підстав для скасування постанови колегія суддів не вбачає. Постанову Печерського суду залишити без змін, а апеляцію Луценка і його адвоката - без задоволення", - говориться у визначенні Апеляційного суду, зачитаному колегією суддів у п'ятницю.
Таким чином, Апеляційний суд не знайшов підстав для змін запобіжного заходу Луценка і не встановив істотних порушень Кримінально-процесуального кодексу, які могли б бути підставою для зміни арешту на інший запобіжний захід.
Після оголошення рішення суду депутати і родичі Луценка, які були присутні в залі засідань суду вигукували "Ганьба!", "Виборче правосуддя".
Як повідомлялося, Луценко перебуває у СІЗО з 26 грудня 2010 року. Йому висунуто остаточно обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групи осіб), ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем, що спричинило істотну шкоду охоронюваним законом правам громадян, вчинене працівником правоохоронного органу).
Досудове слідство у кримінальній справі відносно екс-глави МВС Луценка і ще трьох колишніх співробітників відомства 28 січня встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі більше 970 тис. грн.
Печерський районний суд Києва 16 лютого продовжив екс-міністру внутрішніх справ України Луценка термін утримання під вартою ще на два місяці - до 26 квітня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас