Гейтнер: Фінансова система США наразі міцніша, ніж до рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: Фінансова система США наразі міцніша, ніж до рецесії

Казна та Політика
637
Стан американської фінансової системи наразі є більш стійким, ніж до рецесії, і фінсистема має всі можливості для забезпечення подальшого економічного зростання, наводить агентство Bloomberg думку міністра фінансів США Тімоті Гейтнера.
"Основи фінансової системи зараз є міцнішими, ніж вони були до кризи", - зазначив міністр, додавши, що наразі зміцнилася впевненість в здатності банківської системи і ринку капіталу США забезпечити потреби економіки у фінансуванні на тлі її відновлення після кризи. При цьому слабким місцем найбільшої світової економіки Гейтнер назвав житловий сектор. Зокрема, міністр зазначив, що "житлове фінансування все ще більшою мірою продовжує залежати від державної підтримки".
Раніше голова Мінфіну США представив конгресменам варіанти реорганізації житлового ринку країни, зробивши основний акцент на припинення держпідтримки "гігантів" іпотечного ринку Fannie Mae і Freddie Mac і збільшенні конкурентоспроможності інших компаній даної галузі.
ФРС США в лютому підвищила прогноз зі зростання ВВП США в 2011 році до 3,4-3,9% проти прогнозованого в листопаді рівня в 3-3,6%. Американський Федрезерв також очікує, що економіка США продовжить зростання в найближчі два роки, і до кінця 2013 року зростання ВВП може скласти до 4,6%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас