Румунія розраховує на оголошення точних термінів від ЄС на приєднання до шенгенського простору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Румунія розраховує на оголошення точних термінів від ЄС на приєднання до шенгенського простору

Казна та Політика
144
У Бухаресті чекають від угорського головування в Європейському союзі чітких термінів приєднання Румунії та Болгарії до шенгенського простору.
Про це заявив прем'єр-міністр Румунії Еміль Бок за підсумками зустрічі, що відбулася з Президентом ЄС Херманом Ван Ромпеєм, передає euronews.
"Ми свідомі того, що Румунія є зовнішнім кордоном ЄС, і зробили все необхідне з технічної точки зору, щоб забезпечити всі необхідні вимоги безпеки. Румунське керівництво бажає коректної оцінки своїх досягнень у процесі підготовки до приєднання до шенгенської зони, без прив'язки до питань, які не стосуються до цієї проблематики", - сказав Бок.
Ромпей обговорив з Боком проблему ромської меншини, відзначивши, що для її вирішення необхідні зусилля не тільки на національному, але й загальноєвропейському рівні. Е.Бок запевнив, що уряд найближчим часом прийме законопроект, який пропонує нову національну стратегію з інтеграції циган в румунське суспільство.
Восени 2010 р. влада Франції почала масову висилку румунських циган зі своєї території. У грудні 2010 року глави Міністерства внутрішніх справ Франції та Німеччини Бріс Ортефе і Томас Мезьєр направили листа комісару внутрішніх справ Європейської комісії Сесілії Мальстрем, в якій назвали передчасним намічений на березень 2011 р. вступ Румунії та Болгарії до шенгенської зони. У документі наголошується, що влада цих країн не виконала вимог для приєднання до шенгенської зони. У документі, зокрема, звертається увага на недоліки у сфері безпеки, правосуддя, боротьби з корупцією та організованою злочинністю, що може мати серйозні наслідки для внутрішньої безпеки ЄС. Румунію також звинуватили в нездатності належним чином контролювати свій східний кордон і масовій роздачі громадянства жителям Молдови. Цю думку поділяєь і влада Фінляндії. В Бухаресті розцінили таку позицію Парижа, Берліна і Гельсінкі як дискримінаційний акт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас