Moody's поліпшило прогноз розвитку банківської системи РФ до "стабільного" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's поліпшило прогноз розвитку банківської системи РФ до "стабільного"

Казна та Політика
86
Міжнародне рейтингове агентство Moody's змінило прогноз розвитку російської банківської системи на "стабільний" з "негативного". Про це йдеться в звіті агентства з аналізу перспектив розвитку банківського сектора РФ.
Зміна прогнозу "зумовлена поліпшенням операційного середовища в Росії, значним обсягом накопиченого банківською системою капіталу та резервів на можливі втрати з позик, а також високим рівнем ліквідності банківського сектора", йдеться в повідомленні. На думку Moody's, поточний обсяг резервів банків на можливі втрати по позичках і рівень капіталу достатні для поглинання очікуваних кредитних втрат і дозволяють банкам впоратися з проблемою низької якості активів.
Здатність до генерування доходів, за оцінками агентства, залишається нижчою від докризового рівня. У той же час Moody's очікує, що прибутковість російських банків відновиться в коротко- або середньостроковій перспективі, чому сприятиме зниження обсягів резервування під нові кредити, що надалі приведе до підвищення рівня капіталізації банків. Агентство відзначає поліпшення ліквідності російської банківської системи, при цьому відзначається суттєвий приплив коштів роздрібних клієнтів.
Незважаючи на те що кредитні умови в банківській системі РФ повернулися до стійкого рівня, система залишається чутливою до зовнішніх впливів. На думку Moody's, нещодавні пропозиції щодо подальшого посилення заходів банківського регулювання можуть сприяти усуненню фундаментальних недоліків системи в довгостроковій перспективі, повідомляє РИА "Новости".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас