Менеджери Deutsche Bank маніпулювали південнокорейським ринком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Менеджери Deutsche Bank маніпулювали південнокорейським ринком

Казна та Політика
120
Фінансові регулятори Південної Кореї визнали місцевий підрозділ Deutsche Bank винним в маніпуляції на ринку цінних паперів. Йому півроку заборонено торгувати ними за рахунок власних коштів і вести операції з деривативами. П'ятьма співробітниками Deutsche Bank займеться прокуратура республіки. Покарання стало самим жорстким в історії південнокорейських фінансових ринків.
Комісія по операціях з акціями та ф'ючерсами Південної Кореї (SFC) повідомила, що співробітники Deutsche Bank вступили в змову, щоб маніпулювати ринком акцій через "спекулятивні позиції в дериватах". Заява була підсумком розслідування проти місцевого підрозділу банку і його гонконгського офісу, що корейські фінансові регулятори вели з листопада минулого року.
Інтерес до банку у південнокорейських правоохоронних органів виник після падіння місцевого фондового ринку 11 листопада 2010 року, в день початку саміту G20 у Сеулі. Тоді в останні 10 хвилин торгів, коли минав термін дії опціонів і ф'ючерсів на акції, іноземні інвестори розмістили замовлення на продаж цінних паперів на суму 2,2 млрд дол. Більша частина угод була проведена через місцевий підрозділ Deutsche Bank. У результаті ключовий індекс південнокорейського фондового ринку Kospi впав перед закінченням торгів на 48 пунктів, опустившись за підсумками дня на 2,7%. Ринкова капіталізація компаній, що входять в індекс, скоротилася на 26 млрд дол.
SFC дійшла до висновку, що до обвалу ринку призвели навмисні дії Deutsche Bank. За даними регулятора, співробітники банку заробили на падінні індексу близько 40 млн дол. Комісія заборонила з квітня цього року південнокорейському підрозділу Deutsche Bank проводити торгівлю цінними паперами за рахунок власних коштів і операції з деривативами. Заборона буде діяти півроку. Це найсуворіше покарання в історії корейського фондового ринку.
Крім того, SFC передасть до прокуратури скаргу на трьох співробітників гонконгського підрозділу Deutsche Bank, одного працівника сеульського офісу і одного банкіра в нью-йоркському відділенні компанії. Їхні імена не називаються. Крім того, комісія заявила про підозри головного офісу компанії в нечесній грі, однак доказів цього вона не знайшла.
Deutsche Bank в офіційній заяві заявив, що він "розчарований" висновками корейських регуляторів та накладеними санкціями. Однак банк має намір повністю співпрацювати з південнокорейською владою. "В остаточному підсумку ми повністю довіряємо корейській фінансовій, регуляторній та судовій системі", - наголосив німецький банк.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас