"Нафтогаз" і "Інтерпайп" створять СП для виробництва нафтогазопровідних труб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" і "Інтерпайп" створять СП для виробництва нафтогазопровідних труб

Енергетика
426
Кабмін дозволив НАК "Нафтогаз" і ТОВ "Інтерпайп" створити СП для виробництва нафтогазопровідних труб. Про це йдеться в розпорядженні Кабінету міністрів України № 137 від 23 лютого 2011 року.
"Об'єктом спільної діяльності є створення і експлуатація виробничої бази з проведення сервісних операцій у процесі промислового виробництва високотехнологічних, обсадних безшовних нафтогазопровідних труб і муфт до них потужністю до 300 тис. т на рік", - йдеться в повідомленні.
Вклад "Нафтогазу" у спільну діяльність, а також частина в виробленій в результаті такої діяльності продукції і доходи повинні становити не менше 75%, внеском компанії є грошові кошти.
"Внеском ТОВ "Інтерпайп Україна" є грошові кошти, майнові права, технології та обладнання, необхідні для створення та експлуатації виробничої бази з проведення сервісних операцій у процесі промислового виробництва високотехнологічних, обсадних безшовних нафтогазопровідних труб і муфт до них", - йдеться в повідомленні.
Міністерство енергетики та вугільної промисловості має визначити суму грошових коштів для внеску "Нафтогазу" у спільну діяльність і подати відповідні пропозиції у фінансовий план НАК на 2011 р. і подати на погодження Кабінету міністрів України підготовлений до підписання договір.
Трубно-колісна компанія "Інтерпайп" була заснована в 1990 р. як науково-виробнича інвестиційна група. Після реструктуризації групи в 2007 р. "Інтерпайп" виділилася в самостійний бізнес, яким керує міжнародна інвестиційно-консалтингова компанія EastOne LLC за принципом інвестиційного фонду.
Підприємства, що входять до групи "Інтерпайп", виробляють безшовні та зварні труби для нафтогазової галузі, труби спеціального призначення для машинобудування та енергетичної галузі, труби загального призначення для застосування в інших промислових областях, а також колеса та бандажі для залізничного транспорту.
"Нафтогаз України" є провідним підприємством паливно-енергетичного комплексу, однією з найбільших компаній України.
Нагадаємо, 8 грудня 2010 року ТОВ "Інтерпайп Україна" перемогло в конкурсі на постачання сталевих труб ДК "Укргазвидобування" ПАТ "НАК" Нафтогаз України". Вартість поставки 14 млн 719 тис. 306 грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас