Адвокат Луценка готує "деякі сюрпризи" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат Луценка готує "деякі сюрпризи"

Кримінал
520
Сьогодні в Україні адвокат - "як лялька в опереті", але "ми не погодимося з відсутністю правосуддя". Про це в інтерв'ю LB.ua заявив Ігор Фомін - адвокат, під "опікою" якого одночасно три екс-чиновники з уряду Юлії Тимошенко: Юрій Луценко, Євген Корнійчук і Богдан Данилишин.
Говорячи про ситуацію із правосуддям в Україні, Фомін, зокрема, зазначив: "Я - досвідчений адвокат. І я сьогодні перебуваю в стані певного шоку. Раптово зрозумів: усе, чого я вчився, все, що випробував на практиці, все, що знаю, сьогодні це просто не сприймається. Не дає результату, який має давати".
Як приклад захисник навів останнє продовження терміну перебування під вартою колишнього міністра внутрішніх справ Луценка: "Мені подзвонили за двадцять хвилин до початку суду - "приїжджай". А зібрати папери? А пробки? Зате вони можуть сказати: ми повідомили, але сторона захисту не з'явилася. Якби встиг, сказали б інакше: дивіться - у Луценка є адвокат, право на захист дотримано. Виходить, ти як лялька в цій опереті. Або, ось, відразу після затримання Луценка, клопотання про зміну запобіжного заходу я писав - в буквальному сенсі слова - на коліні. Іншої можливості для цього не було. Писав, навіть до ладу не знаючи, яку статтю йому закидають".
"Нічого подібного раніше я не пам'ятаю. Такого не було ніколи. Гадаю, це - цілком усвідомлено обрана силовиками тактика", - сказав адвокат.
"Але я не з тих, хто бере клієнта за руку і веде до в'язниці. Готуємо деякі сюрпризи. Будемо використовувати всі, абсолютно всі правові механізми. Ми не погодимося з відсутністю правосуддя. Будь-яка влада не нескінченна. І жодна влада не може не враховувати позицію людей. А люди розуміють: справи шиті білими нитками. Суспільство ще змусить до себе прислухатися".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас