Берлусконі надарував повіям машин на 300 тисяч євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі надарував повіям машин на 300 тисяч євро

Казна та Політика
677
За даними газети Corriere della Sera, яка посилається на матеріали слідства у "справі Рубі", Берлусконі через свого казначея Джузеппе Спінеллі купив автомобілі 13-ти дівчатам, деякі з яких, на думку слідчих, займалися проституцією.
Дві машини Mini One були придбані завдяки "грошовому переказу від Сільвіо Берлусконі", а ще чотири автомобілі Mini, п'ять Mercedes Smart Fortwo і один кабріолет Volkswagen New Beetle були оплачені з рахунків, якими розпоряджається Спінеллі.
Середня вартість такого подарунка - 20-24 тисячі євро, однак у цьому списку є й більш дорогий транспортний засіб - джип Land Rover вартістю 70 тисяч євро, записаний на одну з дівчат. Він також був оплачений Спінеллі.
Прокуратура Мілана звинувачує главу італійського уряду в причетності до проституції неповнолітніх та зловживанні службовим становищем з метою приховування цього злочину.
За даними слідчих, неповнолітня марокканка Каріма Махруг на прізвисько Рубі брала участь у вечірках 74-річного прем'єра, коли їй ще не було 18 років, і згодом отримувала за це від глави уряду подарунки та грошову винагороду.
Крім того, Берлусконі звинувачують у зловживанні повноваженнями, коли він зателефонував у поліцейську дільницю, щоб домогтися звільнення тієї ж самої дівчини, затриманої за підозрою у крадіжці. Після дзвінка прем'єр-міністра, який заявив, що затримана є онукою тодішнього президента Єгипту Хосні Мубарака, її звільнили.
І прем'єр, і Рубі, яка, як з'ясувалося, до того ж перебуває в Італії нелегально, категорично заперечують сексуальний зв'язок між ними. Каріма ель-Махруг визнала факт отримання грошей в кінці однієї з вечірок у Берлусконі, вона заперечує, що це була плата за секс.
Судовий процес у цій справі почнеться 6 квітня. До судової колегії увійдуть три жінки-судді: Кармен Д'Еліа, Орсола Де Крістофарі і Джулія Турре.
У матеріалах, підготовлених для суду, поки не фігурує бразильська танцівниця Ірис Берарді, якій теж було лише 17, коли вона ночувала на віллі Берлусконі.
Раніше повідомлялося, що суд Мілана ухвалив рішення про поновлення 11 березня процесу за корупційною справою стосовно Берлусконі.
Прокуратура звинувачує прем'єра в тому, що він передав своєму колишньому адвокату Девіду Міллсу 600 тисяч доларів в обмін на неправдиві свідчення.
За звинуваченням у корупції Берлусконі загрожує термін ув'язнення від 4 до 12 років або участь у громадських роботах. Використання послуг повій в Італії не є злочином, однак сексуальний зв'язок з особами молодше 18 років карається тюремним терміном. За користування послугами неповнолітніх повій італійському прем'єру загрожує тюремний термін від шести місяців до трьох років.
Берлусконі заперечує всі звинувачення і називає відкритою образою і змовою дії міланських суддів, проти яких готовий подати зустрічний позов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас