Банкіри: Новим компаніям не варто розраховувати на кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри: Новим компаніям не варто розраховувати на кредити

Кредит&Депозит
312
Шанси на отримання кредиту в 2011 році будуть мати лише ті компанії, які працюють більше одного року. При цьому їх діяльність має бути прибутковою, - стверджують опитані банківські фахівці.
"Щойно створене підприємство має мінімальні шанси на отримання кредиту. Банки просто не фінансують підприємців на нульовому циклі розвитку бізнесу", - пояснює Олег Кругляк, директор департаменту корпоративного бізнесу банку "Київська Русь".
Найбільші шанси отримати згоду банку на видачу кредиту у підприємств, які успішно пережили кризу і мають прозору структуру.
"Перевага віддається тим підприємствам, які встояли під час кризи і вели свою діяльність протягом останніх двох років", - заявляє Віталій Макаров, начальник управління розвитку малого та середнього бізнесу Дельта Банку .
"Зараз основна війна за клієнта зосереджена навколо прозорого бізнесу, бізнесу, який з мінімальними втратами пережив піковий кризовий час. До категорії таких клієнтів належать ті, хто вже більше 3-5 років на ринку, має прозору, чітко організовану структуру, а також диверсифіковані напрямки, бізнес з грошовим потоком, який збалансовано генеруються", - продовжує начальник управління розвитку малого та середнього бізнесу Банку Кіпру Руслан Співак.
Також компанії, яка хоче отримати позику в банку, необхідно вести прибуткову діяльність. "Як правило, фінансові організації встановлюють мінімальний термін, протягом якого мале підприємство повинно не тільки проіснувати, але і показати прибуток. Наприклад, 3-6 місяців", - звертає увагу Олег Кругляк.
"Найбільший шанс будуть мати клієнти з терміном роботи бізнесу від 1-2 років, з позитивною динамікою діяльності за останні 6-9 місяців, або в порівнянні з минулим роком", - продовжує Антон Новосельцев, керівник напрямку з розвитку малого та середнього бізнесу VAB Банку.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас