КРУ: ДП НСЦ "Олімпійський" порушив фіндисципліну більш ніж на 2 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ: ДП НСЦ "Олімпійський" порушив фіндисципліну більш ніж на 2 млн гривень

Казна та Політика
227
Під час ревізії фінансово-господарської діяльності Державного підприємства "Олімпійський навчально-спортивний центр" за період з 1 березня 2007 по 1 листопада 2010 року Контрольно-ревізійне управління в м. Києві виявило порушень на загальну суму 2,1 млн грн, з яких 971, 1 тис. грн. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба КРУ.
Зокрема, ревізори з'ясували, що отримані кошти на будівництво нових і реконструкцію діючих тренувальних баз були витрачені не відповідно до бюджетного призначення і не пов'язані з виконанням Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
Таким чином у вересні 2009 року держпідприємство не за цільовим призначенням використовувало 126,08 тис. гривень.
Також спортивний центр завдав державі збитків на 509 тис. грн, оскільки зайво сплатив підрядним організаціям, які безпідставно завищили обсяги, розцінки і коефіцієнти ремонтних робіт, а також в окремих випадках не надали підтверджуючі документи про виконані роботи.
Під час ревізії також була проведена інвентаризація активів Компанії, було виявлено нестачу товарно-матеріальних цінностей, які знаходилися на відповідальному зберіганні на одній з меблевих фабрик. Внаслідок цього Підприємством завдано матеріальної шкоди (збитків) державі на 651,74 тис. грн.
Крім цього, інвентаризацією виявлено зайвих 20 одиниць товарно-матеріальних цінностей, вартість яких оцінена на загальну суму 39,65 тис. гривень.
Також встановлено, що через внесення недостовірних даних у бухгалтерському обліку занижено вартість основних засобів (будівель і споруд) на 1,1 млн гривень.
Для розгляду та прийняття рішення в Голосіївський районний суд м. Києва направлений протокол за ст.164-12 КУпАП.
За порушення у веденні бухгалтерського обліку трьох посадових осіб об'єкту контролю притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП.
Матеріали ревізії фінансово-господарської діяльності направлені в Управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС України в м. Києві.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас