Кудрін: Настав час боротися з інфляцією, але підвищення облікової ставки - прерогатива ЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Настав час боротися з інфляцією, але підвищення облікової ставки - прерогатива ЦБ

Казна та Політика
204
Росія повинна вжити додаткових заходів для боротьби з інфляцією. Про це заявив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін в інтерв'ю BBC, яке оприлюднене в четвер сайтом британської мовленнєвої корпорації. Глава Мінфіну підкреслив, що зараз для вжиття цих заходів настав оптимальний час, хоча при цьому нагадав, що питання про підвищення облікової ставки є прерогативою Центробанку Росії.
Він повідомив, що у зв'язку з неврожаєм 2010 року, який був викликаний посухою, уряд РФ пішов на такі заходи, як скасування імпортних мит та продаж зерна з державного інтервенційного фонду. На тлі неврожаю ціни на продовольчі товари стрімко зросли. У результаті інфляція за підсумками 2010 року склала 8,8%, а в одному лише січні 2011 року - 2,4%.
Кудрін також нагадав, передає ІТАР-ТАРС, що встановлена урядом Росії інфляційна стеля для 2011 року становить 7%. "Можливо, цієї мети важко досягти, але я будую розрахунок на тому факті, що ціни, особливо на продовольчі товари, стабілізуються після збору врожаю в другій половині року", - зауважив віце-прем'єр.
Він також повідомив, що не очікує значного збільшення бюджетних витрат у 2011 році, навіть незважаючи на те що цього року пройдуть вибори в Державну думу. "Розміри бюджету на поточний рік вже визначено, однак можливе деяке їх коректування протягом року залежно від рівня інфляції. Я думаю, що ми зможемо надати деяку допомогу тій частині населення, яка має низькі доходи у випадку, якщо рівень інфляції зросте", - повідомив глава Мінфіну.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас