Пенсії "чорнобильців" приведуть до єдиних стандартів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсії "чорнобильців" приведуть до єдиних стандартів

2257
Сьогодні є нагальна потреба у приведенні пенсійного забезпечення "чорнобильців" до єдиних стандартів. Про це заявив заступник міністра праці та соціальної політики Костянтин Ващенко, повідомила прес-служба Кабміну.
"Зараз понад 90% коштів, запланованих у держбюджеті на подолання наслідків аварії, мають чітку соціальну спрямованість. Зокрема, держбюджетом-2011 передбачено видатки на соціальний захист і соцзабезпечення громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у загальному обсязі 7 777 100 000 грн. Це на 331 900 000 грн більше, ніж у минулому", - зазначив чиновник.
Однак, за його словами, незважаючи на щорічне зростання обсягів видатків на виконання відповідних програм, фінансування Закону "Про статус і соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи" залишається недостатнім.
Ващенко констатував, що середній розмір пенсії по інвалідності, відповідно до вищезгаданого закону, становить майже 1700 грн на місяць. Зокрема, середній розмір пенсії по інвалідності учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС для осіб 1 групи інвалідності - 2262,98 грн, 2 групи - 2374,16 грн, 3 групи - 1835,25 грн на місяць.
Крім того, як відзначив Ващенко, для осіб, які втратили працездатність, поступово підвищаться розміри додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю, особам, віднесеним до категорій 1, 2, 3 і 4, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та щомісячної компенсації сім'ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Таким чином, розмір додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю, наприклад, інваліда 1 групи, інвалідність якого пов'язана з Чорнобильською катастрофою, у квітні 2011 року складе майже 230 грн на місяць.
"Тобто, передбачається привести пенсійне забезпечення "чорнобильців" до єдиних стандартів з пенсійного забезпечення. При цьому мова йде не тільки про мінімальні розміри пенсій по інвалідності, а про всі пенсії, що призначаються відповідно до "чорнобильського" закону", - підкреслив Ващенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас