Колектори просять ЗМІ не відлякувати боржників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колектори просять ЗМІ не відлякувати боржників

Кредит&Депозит
1306
Погіршення економічної ситуації в Європі може вплинути на настрій українських боржників. Таку думку в коментарі FINANCE.UA висловила директор групи компаній "Прімоколект" Ева Закович.
"Зараз населення хоче знати якомога більше про економічне життя країни та зарубіжжя - в першу чергу, для того, щоб мати можливість перестрахуватися: трохи накопичити, десь підзаробити", - підкреслила фахівець.
За її словами, бажання українців розплачуватися з боргами найбільше підриває нестабільність - як внутрішня, так і зовнішня.
"Все, що вносить деструктив у звичний ритм життя - чи то плановане підвищення цін чи заява про можливі законодавчі нововведення, має сумні наслідки на платоспроможність, точніше, на бажання розраховуватися за взятими раніше зобов'язаннями. Сьогодні співгромадяни більше думають про те, як забезпечити хліб насущний, а не виплатити по рахунках. Це цілком можна пояснити з точки зору споживача, але не дуже добре для економіки", - роз'яснює Закович.
Вона зазначила, що сьогодні ЗМІ повинні бути особливо обережні з заголовками та інформацією, оскільки останнім часом, за її словами, намітилася позитивна тенденція з розрахунками боржників.
"Важливо, щоб нинішні, не самі позитивні новини, не стали причиною для погіршення платіжних настроїв населення", - підкреслила Закович.
Вона нагадала, що Єврокомісія побоюється загострення кризи в єврозоні та як контрзаходи пропонує збільшити розмір і суттєво змінити структуру стабілізаційного фонду ЄС. Згідно з доповіддю комісії, обсяг сконцентрованих у фонді фінансових коштів має бути підвищено і становити не менше 440 млрд євро.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас